Wie is Matu

Matu is een Australian Shepherd. Zijn officiele naam is Drummer Dash of Clan Miphydes. Matu komt van Janine en Henrie van Steenis -van Ingen. Zij zijn fokkers van zowel Australian Shepherds als van Border Collies onder de naam Clan Miphydes.

Matu is geboren op 5 oktober 2010 en was als pup al een ondernemende en sociale hond. En ook nu hijouder wordt, blijft hij een lieve en zachte hond. Hij is graag in het gezelschap van mensen, het liefst kinderen. Matu heeft een heel zachte vacht, waardoor het extra lekker is om hem lekker te aaien en zachtjes te masseren. Maar hij is dol op spelen, opgekkigheid. Activiteiten als ergens overheen springen vindt hij fantastisch. De vrolijkheid van Matu heeft al heel wat kinderen (en volwassenen) aan het lachen gemaakt. Matu wil graag werken, maar wel samen!

Matu laat veel uitdrukkingen zien in zijn gezicht. Hij draait zijn koppie vaak schuin als je tegen hem praat, zijn oren kunnen in vele standen staan en zijn ogen… die spreken hun eigen taal. Dit maakt dat zowel kinderen als volwassenen echt het gevoel hebben dat Matu naar hen luistert en hen begrijpt.Matu is een kalme, rustige hond. Hij vindt het heerlijk om bij je te liggen en om lekker gekriebeld te worden. Maar hij houdt zeker ook heel erg van actie! Lekker spelen, rennen, springen, voetballen, verstoppertje spelen. Daar wordt Matu heel ergblij van.

De naam Matu komt uit Eskimo en betekent: opent deuren. Met het kiezen van deze naam sprak ik mijn hoop en verwachting uit. Matu is nu 9 jaar oud en heeft voor veel mensen al deuren geopend en dat zullen er vast nog veel meer worden….