Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_1940-637x1024.jpeg

Mijn naam is Raquel Schoneveld. Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn. Ik ben getrouwd, heb twee (bonus)kinderen en een (bonus)kleinkind. Naast dat ik van mensen hou, heb ik ook veel liefde voor dieren en honden in het bijzonder. In 2010 is mijn eerste hond (Matu) bij ons komen wonen en in 2021 ons tweede hond (Vito). Meer over deze honden en wat zij betekenen en hebben betekend voor veel mensen, kan je lezen bij aanbod – leren met en van een hond.

Al van jongs af aan vind ik het fijn om met anderen mee te denken en van betekenis te zijn voor anderen. Soms voelt het alsof het leven je toelacht, maar ik weet uit eigen ervaring dat dit ook vaak zo anders is en voelt. Het is belangrijk om niet alleen te denken maar ook te voelen. Anderzijds kan je gevoel je ook overspoelen en lukt het niet meer om goed te functioneren. Dan is het fijn als je iemand hebt die je vertrouwd en die een stukje met je mee kan lopen en denken. Wat je voelt, voel je niet voor niets…. maar soms heb je steun nodig om daarmee te dealen. Soms is het goed om even stil te staan om daarna weer vooruit te kunnen. Ik help je daar graag bij.

Ervaring

Ik heb ruim 25 jaar ervaring in het (samen)werken met kinderen, jongeren en volwassenen. Sinds 1998 tot op heden ben ik werkzaam in het speciaal (voortgezet) onderwijs. Bij toeval (als dat bestaat) ben ik in het onderwijs terecht gekomen en wat voel ik me daar op mijn plek. Het is fijn om met een team betrokken mensen kinderen, jongeren en hun ouders te begeleiden. Met hen samen na te denken over wat er gebeurt en wat er nodig is om stappen vooruit te zetten (of eerst even samen stil te staan). Als orthopedagoog in het onderwijs vind ik het ook fijn om mee te denken met het schoolteam op alle vlakken en waar mogelijk en nodig te helpen met het begeleiden en trainen van de collega’s.

Sinds 2012 heb ik naast mijn baan in het onderwijs, ook mijn eigen praktijk. Vanuit vraag ontstaan. In mijn praktijk begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen. Dat kan individueel maar ook als gezin of als groepje gericht op verschillende hulpvragen (kijk hiervoor bij “aanbod”). Dit doe ik zowel met als zonder inzet van mijn hond als co-coach.

Opleiding

In 1999 heb ik de opleiding Orthopedagogiek afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sindsdien heb ik diverse opleidingen, bijscholingen en trainingen gevolgd, waaronder:

  • Basisopleiding Omgaan met Verlies (Land van Rouw)
  • Weerbaarheidstraining (Pets4Care)
  • Brainblocks
  • Therapiehond (Therapiehond Nederland)
  • Systemisch coachen met hond (Coachen met honden)
  • Samen krachtig op pad (Land van Rouw)
  • Observeren als diagnostisch middel (PAO Psychologie)
  • Gevoelsverkenner en Schateiland expeditie
  • Groepsgeluk